sobota 2. novembra 2013

Balea Telové mlieko s ureou, 400 ml, cena 2,99 eur

Vždy sa veľmi poteším, keď objavím niečo naozaj výborné za rovnako výbornú cenu. Keďže podeliť sa s čitateľkami o svoje „objavy“ je zmyslom môjho blogu, robím tak veľmi rada.
Dnes vám predstavím telové mliečko, ktoré som objavila na DMkovských pultoch už dávnejšie a vždy sa k nemu rada vraciam. Hydratačné telové mlieko s ureou.

Rad kozmetiky Balea s ureou mám veľmi rada. Nemusíte mať extra veľké znalosti z latiny, aby ste si preložili názov zložky, ktorá je základom celého radu. Áno, je to močovina.
Snáď už neexistuje žiadna kozmetická maniačka, ktorá by sa pri tejto informácii vydesila, ale aj tak radšej vysvetlím. Močovina alebo urea je skutočnou bombou na poli starostlivosti o suchú a dehydrovanú pokožku a nachádza sa vo výrobkoch tých najrenomovanejších kozmetických značiek. Snáď každému je jasné, že sa vylučuje cez obličky, ale možno už menej ľudí vie, že je aj prirodzenou súčasťou vrchnej vrstvy kože - epidermy. Ak jej je v epiderme málo, koža - obrazne povedané - vysychá a vtedy jej treba ureu dodať zvonka. Zabezpečuje dokonalú hydratáciu pokožky, zbavuje pocitu napnutosti a tlmí svrbenie.
Presne toto sľubuje na etikete aj výrobca nášho telového mliečka Balea. Poďme sa teda mrknúť na to, aké sú skutočné účinky výrobku.
Telové mlieko je hustej konzistencie, napriek tomu sa rozotiera ľahko a príjemne pri tom chladí. Vôňa je zvláštna, ale nie nepríjemná – bližšie ju popísať nedokážem, keďže mi nepripomína naozaj nič, čo poznám. Trošku horšie je to so vstrebateľnosťou výrobku. Než mlieko zapracujete do pokožky, trochu sa narobíte, vynaložené úsilie však skutočne stojí za to! Pokožka po aplikácii mlieka ostane naozaj nádherne hydratovaná a tento pocit vám vydrží až do nasledujúceho dňa! Nepatrím k atopikom, ale naozaj by ma zaujímalo, ako toto telové mlieko pôsobí na ich problematickú pokožku. Ja ho mám veľmi rada a odporúčam používať hlavne v zimnom období, keď pokožka potrebuje viac hydratácie a výživy. Táto mini-investícia sa skutočne vyplatí.

/Môj tip: Mliečko sa lepšie vstrebe do teplej pokožky. Rýchlymi pohybmi si pokožku dobre premasírujete, keďže pokožka ostane mierne mastná a pomalý pohyb rúk po pokožke potom vďaka zahriatiu zabezpečí vstrebanie aj posledných zvyškov telového mlieka. Zabijete tak dve muchy jednou ranou./

plusy:            účinok, cena
mínusy:         horšia vstrebateľnosť

celkové hodnotenie: 9/10

- claire -



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...